keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Tuttua ja tasaista arkea


Edellisestä päivityksestä on jo aikaa. Elämä ja arki sujuu tuttuun ja tasaiseen tapaan niin tuntuu ettei ole mitään kirjoitettavaa. Talvi tuli yllättäen jo marraskuussa mutta näyttää pahasti siltä että lumi rupeaa sulamaan. Lunta meillä on ollut jo noin 30 cm. Luonto on ollut kauneimmillaan kun puut täynnä lunta ja hanki kimmeltänyt auringon valossa. Viime viikolla oli kauniita, aurinkoisia pakkaspäiviä ja täytyi vain ihastella luonnon kauneutta.

Meidän arki on tosiaan sujunut tuttuun ja tasaiseen tahtiin. Ei mitään yllätyskäänteitä vaikka puhelin on muutaman kerran soinutkin. Puhelut eivät ole kuitenkaan muuttaneet meidän arkea mitenkään. Uusia lapsia ei ole tullut eikä entisiä ole poistunut. Tukilapset jatkavat käyntejään entiseen malliin ja tuovat vaihtelua meidän elämään. Lokakuussa kaikki kolme tukilasta oli meillä samana viikonloppuna koska kuukauden aikana oli pari muuttujaa ja tukitytön viikonloppu peruuntui. Hyvin sujuu viikonloppu kaikkien kolmen kanssa mutta tukitytön lääkitykset ja ruokailu on tapahduttava säännöllisin kellonajoin ja se vähän rajoittaa "vapaata liikkumista". Siitä johtuen on parempi että liikkuvat tukarit tulevat eri viikonloppuna ja heidän kanssaan voidaan harrastaa kaikenlaista joka vaatii kotoa lähtöä. Haluamme antaa kaikille tukilapsille juuri heille sopivaa aikaa ja touhua.

Kun täällä kotona on niin tuleehan sitä mietittyä kaikenlaista. Tukiperheitä tarvitaan lisää ja mekin on aina silloin tällöin mietitty mahtuisiko meille lisää tukilapsia. Ja joka kerta päädytty samaan, ei mahdu. Halutaan sitoutua tukiperhetoimintaan täysillä ja uusille lapsille olisi annettava aikaa ihan samalla tavalla kuin jo näille jotka meillä nyt käyvät. Nyt vielä pystytään sopimaan perheiden kesken viikonloput ja meille  jää kuussa kaksi viikonloppua ihan oman perheen kesken. Jos lapsia/perheitä olisi lisää niin meillä ei olisi yhtään vapaata viikonloppua kuukaudessa. Harvat tukilapset ovat tulossa keskellä viikkoa. Jos löytyisi lapsi joka tulisi arkena niin hänelle voisimme kotimme ovet avata. Vielä ei ole sellaista lasta löytynyt. Itsekkäitä ollaan tuon vapaan viikonlopun suhteen mutta on ihan kiva välillä olla ihan oman perheen kesken ja tehdä omia pieniä reissuja. Jos tukilapsia olisi joka viikonloppu niin emme koskaan pääsisi mihinkään. Ei ainakaan koko perheen voimin. Joten jatkamme entiseen malliin ja odotamme että meitä tarvitaan muuhunkin kuin tukiperheeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti