lauantai 23. huhtikuuta 2016

Arkiruokaa

En ole koskaan ollut kiinnostunut ruuanlaitosta ja se on ollut minulle aikamoista "pakkopullaa". Kun on kotona 24/7 ruokaa on tehtävä kaksi kertaa päivässä. Lisäksi on aamu-, ilta- ja välipalat. Välillä pää on ihan tyhjä ja tuntuukin että en keksi enää mitään sellaista joka kelpaisi kaikille. Ei sellaista ruokaa ole varmaan keksittykään josta kaikki tykkäisi. Nyt nti 16v on ruvennut maapallon pelastajaksi ja ei suostu syömään lihaa. Olen onneton kasvisruuan laittaja ja kaupan valmiit kasvispihvit on tullut hyvin tutuksi.

Tämän viikon ruokalista on ollut sitä samaa perinteistä, helppoa ja tylsää arkiruokaa jota minä olen oppinut tekemään. Arkisin aamupalalla on leipää, leikkeleitä, vihanneksia, tuoremehua, maitoa ja kahvia. Murot ja kaakaot on viikonlopun aamupaloja. Väli- ja iltapalat vaihtelevat ja syödään vähän sitä mitä jääkaapista löytyy. Joskus harvoin innostun keittämään puuroa aamupalalle ja joskus herkutellaan jopa pekonilla ja kananmunilla.

Maanantain lounaalla edellisen päivän jauhelihakastiketta ja makaronia. Päivällinen karjalanpaistia ja perunaa. Tiistain lounaalla kaupan verilettuja. Päivällisellä karjalanpaistin jämästä tehty lihakeitto. Keskiviikon lounas oman asuinkuntamme perinneruoka perunamaito  ja päivällisellä lasagnettea. Torstain lounas lasagnette ja päivällisellä kinkkukiusaus. Perjantain lounas kinkkukiusausta ja päivällinen valmiita kalapuikkoja ja perunamuusia. Tänään lenkkeiltiin ja käytiin lounaalla paikallisessa. Nti Tättähäärä sanoikin että tuntuu ihan lomalta.

Uuniruokia oli taas useasti ja se johtuu ihan siitä että lämmitettiin usein leivinuunia. Uunissa ruoka valmistuu helposti ja samalla säästyy sähköä. Ipanat kysyykin keväällä että joko uuninlämmitys pian loppuu. Samalla loppuu nimittäin karjalanpaistin ja pitkään uunissa kypsyvien ruokien valmistus. Makaronilaatikkoa syödään myös kesällä sillä se kypsyy tunnissa.
 
Ensi viikon ruokalista on vielä mietinnässä.  Perheen kokoonpanokin pienenee kun 13v lähtee sairaalaan osastojaksolle 8 viikoksi. Toki viikonlopuiksi tulee kotiin.
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Vaikka ruokaa tykkäänkin laittaa, niin välillä täällä ruudun tällä puolella tuntuu ruuanlaitto myös pakkopullalta ja pää on usein tyhjä. Yritämme pitää viikottain kiinni siitä, että syömme ainakin kerran viikossa kalaa, kasviksia pyrimme syömään joka ruualla lihaa meillä syö pääosin mies ja tytöt. Hyvin on toiminut, kun pää on tyhjä niin voi aina miettiä, että sitä tai tätä ei olla syöty vielä ja kehittää ruoka sen puuttuvan proteiinin ympärille. Sama myös hiilareissa, pastaa, perunaa ja riisiä tulee kyllä meillä kulutettua!

    VastaaPoista